MOSTRA IN SITU 2013

 

El dissabte 16 de novembre de 2013 va tenir lloc la 2a edició IN SITU - Mostra de dansa contemporània a les instal·lacions del metro de Barcelona (TMB) concretament al vestíbul de l'estació d'Universitat (L1- L2).

 

La 2ª Edició de IN SITU volia continuar treballant per apropar la dansa contemporània al públic i en aquest sentit es va apostar per emplaçar la Mostra en un espai fora del circuit habitual d'exhibició. En la 2ª Edició es va aprofundir en la idea de crear espais de diàleg entre artistes i espectadors en els quals compartir el procés creatiu de cada artista amb la voluntat d'apropar la dansa a nous públics. La Mostra IN SITU proposava als artistes un exercici creatiu de localització dels seus treballs en un espai no teatral, i alhora proposava al públic un exercici de reflexió sobre l'experiència viscuda durant l'exhibició. Ambdues visions van confluir en un espai de trobada

 

El dissabte 16 de novembre es van poder veure els treballs dels 3 artistes seleccionats entre totes les propostes rebudes en la convocatòria oberta a tot Catalunya (juny- juliol 2013 ). El procés de selecció final va estar a càrrec d'un equip de professionals del sector: Pere Faura, Anna Rubirola, Àlex Serrano i Marine Budin. Els artistes seleccionats per a la 2a edició IN SITU van ser: Roser Tutusaus amb "SIMUN", Mar Medina amb "Hit-and-miss take", Natalia Jiménez amb "Manifest a la frontera" i el col·lectiu Projecte d_ russes amb "5". Tanmateix la peça "5" de d_ruses va estar cancel·lada del programa final de la 2º Ed. per motius tècnics de l'espai.

 

Com va ser INSTIU 2013:

 

 

Organitza i produeix: MURMUR Gestió i Comunicació Cultural sota la Direcció Artística de Mireia Querol i Ariadna Estalella.

Coprodueix: Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) i la Fundació TMB. 

Col·laboradors: Associació de Professionals de la Dansa (ApdC), La Caldera, Anna Gracia Graphic Design, Aureo-Creacom i Vichy Catalan.

Cofinançadors 2ª Ed. IN SITU: Cristina Garcia Font, Vanessa Cuenca Viva, Claudia SolWat, Montserrat Iranzo, Pere Faura, Xavier Martínez Torrejón, Yolanda Valdivieso, Montse Fabre, Albert Quesada, Alicia R Campi, Anna Rubirola, Cecilia Colacri, David Baytelman, Irina Muñoz, Kenneth Perdigon, Lluis Vilardell Torrent, Mónica Muntaner, Olga Tragant, Pepe Ramos, Pilar Hortigüela, Roser Querol, Sergi Costa, Sílvia Puig, Aurea Romero, Sandra M. Konrad, Ana Alejandre, Eric Mané Capdevila, Joana de Querol, Maria Alejandre, Maria Alejandre, Rafael Serra Fuster, AMT, Antoni Campos, Carles Pazos, Beatriu Daniel, Fernando Juárez, Fina Duran Riu, Miquel Vicente, Rafel de Querol, Roger Llimos, Andreu Valls Grau, Laura Roger, Rosa Bové , Arnau Marco Cusso, Nico Brauer i Mireia Teixidor.

ROSER TUTUSAUS

SIMÚN

SIMÚN és una proposta escènica en solitari on s'evoquen estats extrems de saturació, repetitius i redundants, que una persona genera en el seu pelegrinatge per trobar la llibertat personal. SIMÚN pren el nom d'un vent abrasador i circular. Un vent que agita un paisatge estèril que es va transformant i deformant. D'on no hi ha res, trobar-ho tot.

 

FITXA ARTÍSTICA:

Creació i interpretació: Roser Tutusaus. Música original: Ariel Santiago Zalazar. Posada en escena: Roser Tutusaus i Ariel Santiago Zalazar. So i il·luminació: Ariel Santiago Zalazar. Ull Exterior: Spela Vodeb. Agraïments: TragantDansa, La Palomera, Sanau dansa, Pere Molsosa, Raquel Segura, Joan Català, Julian Picco i Mar Bastidas.


ENTREVISTA:MAR MEDINA

HIT-AND-MISS-TAKE

"Les meves tècniques d'estudi quedaven al descobert quan havia de començar a moure'm per tal de contestar les preguntes i el fil del meu pensament es manifestava en forma de gest sincopat i combinacions diverses fins que trobava alguna resposta que em semblava correcta".

Regles del joc: 1- Mantenir la mirada atenta a la contínua possibilitat d'error inherent a qualsevol activitat humana. 2- Suavitzar el focus per tal de veure com la voluntat fallida d'evitar l'error i l'error mateix poden esdevenir una possibilitat amb èxit a escena. 3- Fer visible l'error i aprofitar l'escletxa oberta amb la seva aparició per donar pas a altres formes més lúdiques de l'existència. 4- Passar de l'obligatorietat de l'encert a la voluntarietat d'assumir el risc. Equivocar-se i fracassar o no: "La nostra capacitat de tolerar l'error depèn de la nostra capacitat de tolerar emocions" (Irna Gadd). 

 

FITXA ARTÍSTICA:

Creació i interpretació: Mar Medina. Disseny de so: Tirso Orive. Text: fragments de diversos llibres. Duració . 20 minuts.


ENTREVISTA:

NATALIA JIMÉNEZ

MANIFIESTO EN LA FRONTERA

És una acció sobre el poder d'enunciació del cos i se sosté des del plaer constant de caminar a la frontera de la relació intèrpret-públic. Vaig començar a interessar-me per "l'espai del mig". L'espai entre el carrer i el teatre. L'espai entre el públic i la intèrpret. L'espai entre la meva feminitat i la meva masculinitat. L'espai entre un pas i l'altre. És la inquietud per mirar l'espai del mig el que comença a oferir una possibilitat. M'acosto als límits d'allò que ja està definit i entenc que no sempre m'encaixa del tot ocupar un lloc o un altre i, per això, decideixo Habitar a la frontera.

 

FITXA ARTÍSTICA:

Creació i interpretació: Natalia Jiménez. Dramatúrgia: Jorge Gallardo. Assessorament des de l’antropologia: Leticia Sánchez Moy. Localització i distribució: Mercè Moreno. Fotografia: Ricardo Bautista. Duración: 18 minuts.

 

ENTREVISTA:

Proyecto d_ruses

5

PER MOTIUS TÈCNICS DE L'ESPAI NO ES VA PODER PROGRAMAR 

"5", és un treball de dos ballarins que partint del break dance i el contemporani interpreten i parlen de la terra i de la seva duresa, dels se'n van, dels que es queden, parcs escultòrics que romanen i són invisibles, com aquestes cinc escultures. (Creació en Residència a l'Estruch, Fàbrica de creació, de Sabadell).

 

FITXA ARTÍSTICA:

Companyia: Proyecto d_ruses. Producció: “5”. So i música original: Klumples Ahmad- In bed we trust / Max Richter- Swod Gehen- Gehen. Coreografia: Jordi Vilaseca i Moyses Rojo. Interpretació: Jordi Vilaseca i Moyses Rojo. Duració: 15min

Imagen de seguimiento