INSITU 2012 - PRIMERA EDICIÓ

 

La 1ª Edició IN SITU va tenir lloc el 2012 i es va exhibir en el marc de l’exposició ARTS EN MOVIMENT que es va poder veure a l’ARTS SANTA MÒNICA de Barcelona del 23 d’octubre del 2012 al 26 de gener de 2013.

 

Per a la primera edició es van seleccionar 6 peces que es van exhibir el dies 16 i 17 de novembre de 2012 en càpsules de 2 peces en una estructura que combinava actuació, projecció dels vídeos creats per ATZUCAC i un debat amb els propis artistes al voltant de l’experiència de l’artista durant el procés de creació.

Anna Rubirola

Dia Zero

Creació i interpretació: Anna Rubirola

Música original: Oriol Roca.

Altres músiques: Mira Calix

Assessorament científic: Roger Puig, Jaume Roqueta, Irene Lapuente

Agraïments: José Manuel Méndez, Nona López, Margherita Bergamo, i a tot l'equip de col•laboradors.

DIA ZERO és una peça que parla sobre la destrucció i sobre el buit i el silenci que es genera després d'aquesta. Sobre el rastre de la devastació i les seves conseqüències. És una peça que s'acosta a la destrucció a partir del cos però utilitzant recursos de física domèstica i elements sonors.

Aurea Romero

Promenade
Creació i interpretació: Lola Maury, Koldo Arostegui i Alicia Rodriguez
Direcció artística: Aurea Romero
Agraïments/ Col•laboradors: Zoe Troughton, Kevin Corbett, Robert Cook i Lola Maury.

'...Que tal anar a fer un promenade? T'agradaria? Quan va ser l’últim cop que vas anar a...? El treball presentat està motivat per un impuls d'explorar idees sobre el cos en performance. Sense creure que el cos està obsolet, aquesta performance té l'objectiu d'explotar totes les possibilitats del cos com a únic medi de comunicació. Seguint aquestes pautes, la performance facilita un marc per a cinc performers i convidats (espectadors) que compartiran un únic espai. Aquests tres elements desenvoluparan una interrogació constant al voltant de les relacions entre els seus cossos, els cossos del altres i l'espai donat. Quines son les normes? Qui lidera? A on ens dirigim? La performance es conforma de situacions quotidianes on els performers s’apropien d’una escala particular de moviment i estan constantment sotmesos a la idea de ser un subjecte nomade, permanentment en procés de ser i transformar-se. Al mateix temps, els performers exploren diverses eines per incorporar, seduir i estimular els convidats a la coreografia presentada. “Promenade” es una invitació subtil per a cinc performers i convidats a compartir espai, llocs, camins, passejades, pensaments, preguntes i respostes. Tot junts evolucionen situacions físiques i s’embarquen en viatges èpics sense anar a cap lloc en concret.

Bea Fernández

Restos de mis series
Idea, creació i interpretació: Bea Fernández
Assessor: Carmelo Salazar
Producció: Las Santas

 

“Restos de mis series” forma part d'un projecte major tres persones, tots els cossos que he anat desenvolupant durant els tres últims anys i que es formalitza o concreta en un fragment/versió per a aquesta presentació.
“Restos de mis series” és un solo, un retrat que parla del que sóc i el que no sóc i Jo sóc molts cossos, tants com he ballat, sóc trossets de cossos d'uns altres, sóc les restes d'aquests cossos que se m'han quedat pegats i les seves versions futures, la seva memòria contaminada de present.
“Bea, amb la seva malla, mitges i sabatilles, ens parla sense rostre, però amb molta presència, i ens comunica que Aquest sí és el seu cos, amb tota l'amplitud que parlant de termes corporalitat, contagis i apropiacions podríem abastar. No hi ha ocultaments, ni intel•lectualitat necessària per aprehendre el missatge (dic aprehendre pel caràcter empàtic i perceptiu que proposa el treball a l'espectador en la seva manera de percebre-ho). Cossos i presències contenen una escriptura que no són fortuïtes, sinó que s'han anat decidint, conformant, des de totes les seves col•laboracions, des de totes les seves experiències escèniques amb i per a Uns altres”. (Masu Fajardo)

Carolina Bonfim

Remake of dance movements in nightclubs


Creació i interpretació

 Carolina Bonfim.

 

Sinopsi

A partir de l'observació dels moviments de desconeguts en discoteques, l'artista estableix un diàleg amb delay mitjançant una acció de performance mimètica.

Maria Campos

Tarannà
Creació i interpretació: Maria Campos
Música original: varis
Assessorament: Guy Nader.

Tarannà és un treball entorn al concepte de la "transformació" a través de l'objecte, l'espai i el cos. La tela de yute de color grogenc recorda la seda de les crisàlides on es duu a terme una de les parts més dramàtiques de la metamorfosi de la vida de les futures papallones. Un procés biològic dràstic on, des de l’exterior, sembla no mostrar-se cap mena de mobilitat, potser algun moviment reflex. Però és aquesta la part del procés on succeeix la reorganització morfològica i fisiològica que culmina amb la formació de l'imago.
Aquest solo podria trobar la seva semblança, doncs, en el procés de la metamorfosi que sofreix una larva en la crisàlide abans de convertir-se en papallona.

Victoria Macarte & Rosa Tharrats

(NEO)TAXIDERMIA 1.0
Creació i interpretació: Victoria Macarte
Col•laboració: Rosa Tharrats
Piano: Philipp Constantin.

La paraula 'taxidèrmia' ve del grec i literalment significa 'recol·locar la pell al seu lloc'. Partint d'aquest concepte el projecte de Neotaxidermia, en col•laboració entre ballarina Victoria Macartei la dissenyadora de moda Catalana establerta a Berlin, Rosa Tharrats, es tracta de nous processos, pràctiques i aplicacions de la 'taxidèrmia' per a una cultura de nomadisme digital, nostàlgics de l'estètica analògica.
Utilitzem el concepte de 'taxidèrmia' com a metàfora per a la transferència d'imatge, identitat i cos a una altra superfície, dimensió espacial o temporal o mitjà, muntant a cavall entre els regnes d'això que és virtual i real, sintètic i orgànic, conservació i fugacitat, l'ancestral i apocalíptic.

Imagen de seguimiento