Avís Legal

* Camps obligatoris.

 

 

powered by aureo

CONVOCATÒRIA 6a Edició IN SITU
Mostra d'arts del moviment 
CONVOCATÒRIA 6a Edició IN SITU - Límit presentació 30 de juny 2017

 

IN SITU és una Mostra anual que vol donar visibilitat, reconeixement i context a la creació independent en les arts del moviment a Catalunya. La Mostra brinda l'oportunitat als artistes independents o col·lectius artístics d’obrir el seu treball a noves experiències d’exhibició i ampliar l’accés a un públic més divers. IN SITU proposa als artistes fer una VERSIÓ –SITE del seu treball per a adaptar-la a algun dels espais de l’Arts Santa Mònica, proposant al públic un recorregut performàtic per l’edifici.

Per altra banda IN SITU també treballa per a crear un circuit de programació amb festivals i espais de caràcter similar, per tal de donar sortida a les peces participants a la Mostra. S’han establert col·laboracions amb els programes el Festival Sismògraf, la Sala Hiroshima, La Caldera i l'Antic Teatre. Cada espai/ festival programarà un artista de l’edició d’enguany.

IN SITU també compta amb la col·laboració de l’Animal a l’Esquena (Celrà), que oferirà una residència a algun dels artistes participants a la Mostra IN SITU. 

La 6a Edició IN SITU es durà a terme els dies 15 i 16 de desembre del 2017 a diferents espais de l'Arts Santa Mònica de Barcelona.

CONVOCATÒRIA 

La convocatòria va dirigida a artistes independents o col·lectius artístics residents a Catalunya o amb un vincle professional amb el sector local, amb línies de treball experimentals, que indaguen en noves metodologies de treball i nous llenguatges.

Es convida als artistes participants a fer una VERSIÓ-SITE del seu treball, és a dir a fer l’exercici de versionar el seu treball i adaptar-lo a un dels espais que es proposen de l’Arts Santa Mònica.


COM PARTICIPAR-HI

Per a participar a la convocatòria s’ha d’omplir el formulari que trobareu a continuació.

FORMULARI ONLINE

S’acceptaran propostes fins el dia 30 de juny 2017
Per més informació contactar amb mostrainsitu@gmail.com  

Si et vols posar en contacte amb l'equip d'IN SITU també ens pots escriure a : 

mostrainsitu@gmail.com

 

 

Per a participar a la convocatòria s’ha d’omplir el formulari que trobareu a continuació

FORMULARI ONLINE

L'experimentació i el risc protagonistes de la 6a edició IN SITU Mostra d’arts del moviment 

El 15 i 16 de desembre tindrà lloc la 6a edició IN SITU – Mostra d’arts del moviment a l’Arts Santa Mònica de Barcelona. La nova edició d’IN SITU consolida el format de l'any anterior en el qual es convidava al públic a fer un recorregut per diferents espais de l’Arts Santa Mònica. Aquest any es podran veure 6 VERSIONS-SITE, és a dir versions de peces que s'adapten i dialoguen amb l’espai. Aquest enfocament respon a l’interès a adaptar treballs escènics basats en el moviment a espais no convencionals. Cada dia es faran 2 grups de 70 persones aprox que visitaran 3 espais on podran veure 3 peces. Cada dia les peces seran diferents, divendres són 3 artistes i dissabte 3 més, un total de 6 artistes programats.

Les peces seleccionades a convocatòria oberta del programa de la 6a edició IN SITU són;DeConstrucción#3 de Three Planes Collective, Tecnologías del yo de Roser Tutusaus, La mesura del detall de Magí Serra i Que du Bonheur(?) de Man Drake7Tomeu Vergés. Fruit de les col·laboracions amb l'Anima a l'esquena i 48h Open House Barcelona s'han programat les peces Impregnaciones en la Srta Nieve y Guitarra de Mónica Valenciano/El Bailadero i Composició Animada de Sònia Gómez, respectivament. La selecció va tenir lloc el passat juliol, a càrrec de l’equip IN SITU conjuntament amb Anna Rubirola, creadora independent amb una llarga trajectòria artística, i que actualment gestiona l’espai de creació La Visiva i és membre del col·lectiu G.R.U.A (Grup de Recerca d’Universos Artístics).
Amb la nova edició, IN SITU es consolida com una de les cites imprescindibles en les arts del moviment a la ciutat de Barcelona apostant per una programació arriscada, experimental i fent especial ènfasi en el diàleg de les peces amb l'espai que les acull.

IN SITU continua apostant per la idea de compartir el procés creatiu de les peces més enllà de l’exhibició, i un any més proposa uns tallers “Sessions obertes amb l’artista” oberts a tothom previs a la Mostra. Aquests tindran lloc a la Caldera els dies 2 i 3 de desembre. IN SITU convida a tothom que estigui interessat en la dansa i el seu procés a participar-hi. No cal experiència prèvia en dansa ni en les arts del moviment, la simple curiositat com a espectador és suficient per poder gaudir d’aquests tallers (més informació i inscripcions: mostrainsitu@gmail.com).

Així mateix la Mostra segueix amb les col·laboracions per a teixir un circuit d’exhibició a tot el territori promovent la mobilitat de les peces amb diferents festivals i centres de creació com; La Caldera, Festival Sismògraf, Sala Hiroshima, L’Animal a l’esquena, Antic Teatre, 48h Open House Barcelona, i Tragant Dansa.

MOSTRA IN SITU 2013

 

El dissabte 16 de novembre de 2013 va tenir lloc la 2a edició IN SITU - Mostra de dansa contemporània a les instal·lacions del metro de Barcelona (TMB) concretament al vestíbul de l'estació d'Universitat (L1- L2).

 

La 2ª Edició de IN SITU volia continuar treballant per apropar la dansa contemporània al públic i en aquest sentit es va apostar per emplaçar la Mostra en un espai fora del circuit habitual d'exhibició. En la 2ª Edició es va aprofundir en la idea de crear espais de diàleg entre artistes i espectadors en els quals compartir el procés creatiu de cada artista amb la voluntat d'apropar la dansa a nous públics. La Mostra IN SITU proposava als artistes un exercici creatiu de localització dels seus treballs en un espai no teatral, i alhora proposava al públic un exercici de reflexió sobre l'experiència viscuda durant l'exhibició. Ambdues visions van confluir en un espai de trobada

 

El dissabte 16 de novembre es van poder veure els treballs dels 3 artistes seleccionats entre totes les propostes rebudes en la convocatòria oberta a tot Catalunya (juny- juliol 2013 ). El procés de selecció final va estar a càrrec d'un equip de professionals del sector: Pere Faura, Anna Rubirola, Àlex Serrano i Marine Budin. Els artistes seleccionats per a la 2a edició IN SITU van ser: Roser Tutusaus amb "SIMUN", Mar Medina amb "Hit-and-miss take", Natalia Jiménez amb "Manifest a la frontera" i el col·lectiu Projecte d_ russes amb "5". Tanmateix la peça "5" de d_ruses va estar cancel·lada del programa final de la 2º Ed. per motius tècnics de l'espai.

 

Com va ser INSTIU 2013:

 

 

Organitza i produeix: MURMUR Gestió i Comunicació Cultural sota la Direcció Artística de Mireia Querol i Ariadna Estalella.

Coprodueix: Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) i la Fundació TMB. 

Col·laboradors: Associació de Professionals de la Dansa (ApdC), La Caldera, Anna Gracia Graphic Design, Aureo-Creacom i Vichy Catalan.

Cofinançadors 2ª Ed. IN SITU: Cristina Garcia Font, Vanessa Cuenca Viva, Claudia SolWat, Montserrat Iranzo, Pere Faura, Xavier Martínez Torrejón, Yolanda Valdivieso, Montse Fabre, Albert Quesada, Alicia R Campi, Anna Rubirola, Cecilia Colacri, David Baytelman, Irina Muñoz, Kenneth Perdigon, Lluis Vilardell Torrent, Mónica Muntaner, Olga Tragant, Pepe Ramos, Pilar Hortigüela, Roser Querol, Sergi Costa, Sílvia Puig, Aurea Romero, Sandra M. Konrad, Ana Alejandre, Eric Mané Capdevila, Joana de Querol, Maria Alejandre, Maria Alejandre, Rafael Serra Fuster, AMT, Antoni Campos, Carles Pazos, Beatriu Daniel, Fernando Juárez, Fina Duran Riu, Miquel Vicente, Rafel de Querol, Roger Llimos, Andreu Valls Grau, Laura Roger, Rosa Bové , Arnau Marco Cusso, Nico Brauer i Mireia Teixidor.

Contacte i relació amb el mitjans

 

Clara Vicente | 644 53 26 54

Laura Mercadé | 679 353 506

premsa.insitu@gmail.com

 

NOTA PREMSA IN SITU 2017

LINK DIRECTE PER DESCARREGAR FOTOS ARTISTES INSITU 2017

 

 

 

 

INSITU 2012 - PRIMERA EDICIÓ

 

La 1ª Edició IN SITU va tenir lloc el 2012 i es va exhibir en el marc de l’exposició ARTS EN MOVIMENT que es va poder veure a l’ARTS SANTA MÒNICA de Barcelona del 23 d’octubre del 2012 al 26 de gener de 2013.

 

Per a la primera edició es van seleccionar 6 peces que es van exhibir el dies 16 i 17 de novembre de 2012 en càpsules de 2 peces en una estructura que combinava actuació, projecció dels vídeos creats per ATZUCAC i un debat amb els propis artistes al voltant de l’experiència de l’artista durant el procés de creació.

Barcelona | mostrainsitu@gmail.com

 

Organitza i produeix

 

MURMUR

VÍDEO INSITU 2016

 

QUI VA PARTICIPAR A LA 4 EDICIÓ IN SITU

MOSTRA IN SITU 2014

 

La 3a edició IN SITU es va tenir lloc  els dies 18, 19 i 20 desembre de 2014 de les 19h fins les 20:30h al centre Arts Santa Mònica, i es van presentar les 6 peces escollides durant el procés de selecció: Quim Bigas, Amaranta Velarde, María García, Diana Gadish, Laila Tafur i Joao Lima.  

 

El principal objectiu de la mostra és posicionar-se com un punt de trobada on donar visibilitat, reconeixement i context a la creació independent de la dansa contemporània a Catalunya, oferint un espai als artistes o col·lectius artístics a obrir el seu treball a noves experiències d'exhibició i ampliar l'accés a un públic més divers a través de l'emplaçament i el format de l’exhibició.

 

D'altra banda, IN SITU vol apropar la dansa contemporània al públic emplaçant la mostra en diferents espais no convencionals de la ciutat i creant espais de diàleg entre artistes i espectadors compartint el procés creatiu de cada artista. 


IN SITU va apostar el 2014 per una programació arriscada, presentant treballs experimentals, que indagaven en la recerca de nous llenguatges dins l’àmbit de les arts del moviment.

 

La mostra va compaginar actuacions i debats, un format pensat per dotar de cert dinamisme la mostra i al mateix temps crear els ambients necessaris per generar un debat entre espectadors i artistes . Aquest debat es va articular a través d’un diàleg compartit entre dos artistes al voltant d’una temàtica d’interès comuna que es relaciona amb els treballs presentats 

 

 

Una mirada a la programació IN SITU 2014:

 

 

 

ARTISTES IN SITU 2014:

MOSTRA IN SITU 2015

17, 18, 19 de desembre 2015

 

La 4a edició IN SITU va tenir lloc els dies 17, 18 i 19 desembre de 2015 al claustre de l'Arts Santa Mònica i es van poder veure les 6 peces escollides durant el procés de selecció.

 

El principal objectiu de la mostra és posicionar-se com un punt de trobada on donar visibilitat, reconeixement i context a la creació independent de la dansa contemporània a Catalunya, oferint un espai als artistes o col·lectius artístics a obrir el seu treball a noves experiències d'exhibició i ampliar l'accés a un públic més divers a través de l'emplaçament i el format de l’exhibició.

 

D'altra banda, IN SITU vol apropar la dansa contemporània al públic creant espais de diàleg entre artistes i espectadors compartint el procés creatiu de cada artista. 


IN SITU vol apostar el 2015 per una programació arriscada, presentant treballs experimentals, que indaguen en la recerca de nous llenguatges dins l’àmbit de les arts del moviment. 

 

ACTIVITATS PRÈVIES: “Sessions obertes amb l’artista”

11, 12 i 13 de desembre 2015
Espai: LA VISIVA, C/Sepúlveda 85, baixos dreta, Barcelona.

Les “Sessions obertes amb l’artista”, van ser una sèrie de tallers gratuïts que amb els artistes participants a la 4rta Edició de la MOSTRA IN SITU, i van tenir lloc l'º11, 12 i 13 de desembre.
Aquests tallers tenien per objectiu un acostament al procés de creació de l’artista així com ser un espai d’intercanvi, aprenentatge i comunicació entre públic i artista/es.

L’experiència viscuda en aquestes “Sessions obertes” es compartirà durant el col·loqui final en cada una de les nits de la Mostra.

 

Imagen de seguimiento